Mobil Weekend 1. nap – digitális detoxtól az információs architektúráig

A Mobil Weekend egy olyan mobilos verseny és konferencia, ahol egyszerre vonultak fel a különböző mobilos témák előadói. Úgynevezett „kurzusokat” hallgathattunk, melyet a szervezők Code (fejlesztés), Traction (üzlet), Design / UX, Trend névvel illettek. 2015. szeptember 17-én csütörtökön már reggel elindult a mobilfejlesztő verseny és a workshopok, de az előadások 16 órától kezdődtek, hogy a munkából is könnyebben odaérhessünk. Az este folyamán tanulhattam a lassításról, a homo informaticus kifejlődéséről, egy kicsit a tesztaumatizálásról, végül azt is megtudtam, mit jelent a Poka-Yoke!

Mobil Weekend 2015 közönség

Folytatás

MOME ID User Interface Designer tanfolyam prezentációi 2015, 2. felvonás

A MOME ID prezentációs délutánjának második felvonásban Varga Csaba vette át a konferálást, mert azt figyelték meg, hogy az előadók nagyjából tartják az időkeretet, viszont a moderátor sokat beszél. Az első részben három MOME hallgató (Lente Márton, Pekker Nóra, Lőrincz Dániel) prezentációit hallgathattuk meg, akik már túl vannak a vizsgaprezentációkon, ami olyan jól sikerült, hogy felkérték őket az itteni bemutatásukra is. Utána pedig folytatódtak a MOME ID User Interface Design tanfolyam résztvevőinek előadásai. Folytatás

MOME ID User Interface Designer tanfolyam prezentációi 2015, 1. felvonás

A MOME ID UI tanfolyam “produktumait” egy prezentációs délutánon mutatták be 2015. május 23-án a Prezi House of Ideas-ban. A délután Fogarasy Tamás nyitotta, aki bemutatta a képzés apropóját és oktatóit. A képzők közül most is jelen volt a zsűriben:

  • Suhajda Gábor
  • Ferenczi Bálint
  • Csertán Ákos
  • Kollin Zoltán
  • Kövesházi Dániel
  • Varga Csaba
  • Polgár Péter

A tanfolyam célja részben az volt, hogy valós problémákra kínáljanak reális megoldásokat. A komoly előadások mellett azonban az is belefért, hogy például a Mitoban sörözzenek. A Moholy Nagy Művészeti Egyetemmel folyamatosan igyekeznek fejleszteni a képzést, így indult el a MOME CODE és elkezdtek egyetemi hallgatókkal is együtt dolgozni.

A 16 fős tanfolyamra 160 fő jelentkezett, akiktől portfóliót is kértek, hogy egyszerűbb legyen a választásuk. Folytatás

Digitális környezetszennyezés MeetOFF

Mit tehet a felhasználó, hogy ne pazarolja fölöslegesen a különböző erőforrásokat? Például email végén fölösleges aláírás, digitális fényképezőgépen kisebb felbontás használata, mobiltelefon töltése a kocsiban… És mindezeket hogyan segíthetik a fejlesztők?

A MeetOFF ismét egy olyan témát mutat be, melyet ti ajánlottatok. Meghívtunk néhány startuppert és lelkes önkéntest, akik elmondják miért olyan fontos a digitális környezetszennyezéssel foglalkozni, és mit tehetünk a környezetünkért. Az előadókkal ezúttal a H13-ban (1085 Bp. Horánszky utca 13.) találkozhattok majd 2014. január 16-án. Folytatás

Az oktatás jövője

Manapság talán már lerágott csont, hogy az oktatást modernizálni kellene. A magyar oktatási rendszer folyton kisebb-nagyobb szervezeti változásokon megy keresztül, azonban a tananyag és az oktatási forma csak nagyon-nagyon lassan modernizálódik. Annak ellenére, hogy az elméleti tudásunk igen nagy a tanulás és a tanítás témakörében, és számos pedagógus-továbbképző programot tartanak évről-évre, mégis, még a pedagógusokat képző egyetemi karokon sem tudtunk igazán megszabadulni a frontális oktatás évszázadok óta fennálló, ám jócskán elavult módszerétől. Ahogy Peter Norvig mondja gondolatébresztő előadásában a TED-en, még a mesterséges intelligencia oktatása is pont olyan módon történik, ahogy a középkorban. A klasszikus tantermi előadás unalmas, és ráadásul kevéssé hatékony.

Folytatás