Digitális környezetszennyezés MeetOFF

Mit tehet a felhasználó, hogy ne pazarolja fölöslegesen a különböző erőforrásokat? Például email végén fölösleges aláírás, digitális fényképezőgépen kisebb felbontás használata, mobiltelefon töltése a kocsiban… És mindezeket hogyan segíthetik a fejlesztők?

A MeetOFF ismét egy olyan témát mutat be, melyet ti ajánlottatok. Meghívtunk néhány startuppert és lelkes önkéntest, akik elmondják miért olyan fontos a digitális környezetszennyezéssel foglalkozni, és mit tehetünk a környezetünkért. Az előadókkal ezúttal a H13-ban (1085 Bp. Horánszky utca 13.) találkozhattok majd 2014. január 16-án. Folytatás

Az oktatás jövője

Manapság talán már lerágott csont, hogy az oktatást modernizálni kellene. A magyar oktatási rendszer folyton kisebb-nagyobb szervezeti változásokon megy keresztül, azonban a tananyag és az oktatási forma csak nagyon-nagyon lassan modernizálódik. Annak ellenére, hogy az elméleti tudásunk igen nagy a tanulás és a tanítás témakörében, és számos pedagógus-továbbképző programot tartanak évről-évre, mégis, még a pedagógusokat képző egyetemi karokon sem tudtunk igazán megszabadulni a frontális oktatás évszázadok óta fennálló, ám jócskán elavult módszerétől. Ahogy Peter Norvig mondja gondolatébresztő előadásában a TED-en, még a mesterséges intelligencia oktatása is pont olyan módon történik, ahogy a középkorban. A klasszikus tantermi előadás unalmas, és ráadásul kevéssé hatékony.

Folytatás

Okos telefon, okos gyermek, Okostelefon akadémia

Mint a pedagógus képzésben résztvevő hallgató, minden újra nyitottan járom a konferenciákat. Fontosnak találom, hogy tudjam mi az ami aktuálisan érdekli a gyerekeket illetve, hogy a reklámoktól hangos és impulzusokban gazdag információs cybertérben milyen veszélyek fenyegetik őket. Valamint, hogy hogyan lehet felkészíteni erre őket, hogyan lehet megelőzni a bajt. Folytatás

Önéletrajz, névjegykártya… és LinkedIn- a szakmai kapcsolatháló és önhirdetés sarokkövei?

linkedin                Tagadhatatlan, hogy a LinkedIn egy széles körben igényelt eszközt alakított ki. Alapvetően csak egy közösségi oldal is lehetne a sok közül, az alapítóinak azonban  a szakmai és üzleti kapcsolatok előtérbe állításával sikerült egyedivé formálniuk és a maga területén kiemelkedővé fejleszteniük. A statisztikák ugyancsak ezt sejtetik, hiszen a LinkedIn felhasználóinak száma 2013 októberében átlépte a 259 milliót. Jelenleg Magyarországon az internetezők csekély hányada csatlakozott az oldalhoz, de több mint 300 ezren még így is az oldal tagjai. Bár néhányak szerint a LinkedIn csupán online önéletrajz, ennél többről van szó.

Szédítsd el a közönséget – Prezi

Flash-alapú, internetes prezentációkészítő program

Prezi.com

Akár a munkahelyen, akár tanulmányainkhoz kapcsolódva, de még családi események alkalmával is előfordul, hogy bemutatót kell tartanunk. Az előadói készségek fejlesztésére számos képzés létezik már, ám mi magunk is tehetünk azért, hogy egy igazán kreatív és maradandó előadást mutassunk be a közönségnek – a Prezi prezentációszerkesztő segítségével. A program sokak számára már nem számít újdonságnak, és órákig lehetne sorolni az előnyöket és hátrányokat az eszköz mellett, ám ebben a bejegyzésben nézzük meg, mitől is olyan szédítően jó a Prezi!

Folytatás