Online Fotós Közösségek 2010.02.23.

Egy kép többet mondhat száz szónál” tartja egy mondás. A sörön következő alkalmat a fotózás őrületének szenteljük.

Az ismertebb oldalak mellett felkutattunk nagyszerűen működő elzártabb csoportokat. A prezentációk témáit most egyeztetjük a kiszemelt előadókkal. A nagyok mellett igyekszünk jól működő kevésbé ismert közösségeket bemutatni Nektek. Tervezünk egy “fotós árkot”, ahol kiélhetitek mániátokat az előadások alatt is. Egy biztos, a gép legyen veletek 🙂 Bár egy várbeli fotóbolondnál ez úgy is alap.

A részleteket folyamatosan töltjük fel. Addig is véssétek be a naptárba a 18 órai kezdést 2010. február 23-án és szemezgessetek Jegyzet rovatunkból, ahol mások rendezvényeiről mesélünk folyamatosan.

És akkor részletesebben:

MeetOFF – 2011. február 23.

Foto badgeA február 23-i Online Fejlesztők & Felhasználók Meetupon (MeetOFF) a hazai online fotós közösségi oldalak mutatkoznak be. Megtudhatjátok, hová érdemes csatlakoznotok ahhoz, hogy szakmai segítséget kapjatok vagy felfedezési lehetőséget!


A meetup továbbra is 10 perces előadások sorozatával várja a közönséget, akik utána feltehetik kérdéseiket, vagy elmondhatják kritikáikat. Az előadások szünetében, és akár 18 órától hajnalig lehet ismerkedni egymással és a fotózással a Gold Biliárdban.

Fotós közösségek vezetői közül már biztosan ott lesz Hargita Nándor (@dw1), aki projektmenedzserként az Indafotót mutatja be, összehasonlítva a „nagyvilág” többi fotómegosztójával és mobilos alkalmazásával. A Fényérték.hu részéről Radványi Tibor és Kiss Ákos érkeznek, akik még egy kicsit az üzleti titkokba is beavatnak majd minket. A pixinfo.com illetve a Fotózz!hu oldalakat pedig Antalóczy Tibor fogja prezentálni.

Hogyan működik mindez a magyar kultúra egyik legfőbb intézményében, az Országos Széchényi Könyvtárban? Moldován István, a Magyar Elektronikus Könyvtár egyik alapítója mutat be két új kezdeményezést: a Magyar Digitális Képkönyvtárat és a Digitális Képarchívumot. Remélhetőleg ezen kívül az ELTE egyik fotós oktatója is ellátogat majd a MeetOFF-ra, aki a képmáshoz való jogról fog beszélni, illetve talán a FotoKlikk szerkesztői is eljönnek a villámkonferenciára. A többiek hétfőig legyenek meglepetésvendégek.

Aki nem bírja ki fotózás nélkül vagy legalábbis mindenhová magával hordja a gépét, egy külön erre a célra üresen hagyott „fotós árokban” próbálhatja ki konferencia-fotózó tudását, amit a szervezők – a fotós nevével ellátva – szívesen publikálnak saját oldalaikon.

Látogass el, ha fotósok érdekes előadásait hallgatnád meg, beszélnél néhány szakértővel vagy megismerkednél néhány hozzád hasonló fotókedvelővel. Ha a kamerák kereszttüzébe kerülnél, vagy csak jó társaságban söröznél egyet, köztünk a helyed.

A belépő 1000 Ft, de 500 HUF, ha regisztrálsz a http://meetup.com/meetoff rendezvényénél. ONIK Egyesület tagoknak és ELTE hallgatóknak a belépés ingyenes, de célszerű nekik is jelezni szándékuk.

Ne hagyd otthon a géped és időben foglald le helyed!

Hozzászólások lezárva.